Postpartum yoga

Je sport die je voor de zwangerschap deed kun je pas na een tijd weer oppakken. Het is belangrijk om je lichaam voldoende tijd te geven om goed te herstellen. Dit kan wel tot een jaar duren. Postpartum yoga/pilates is speciaal bedoeld voor deze herstelperiode. We werken op een veilige manier aan het herstel van de buikspieren, versterking van je core en verbetering van je houding, balans en flexibiliteit. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning. Even een moment voor jezelf!


De les is erop gericht om na de bevalling je stabiliteit en kracht rustig weer op te bouwen. Deze les is ook geschikt als je al wat langer geleden bent bevallen en je merkt dat de controle over je diepe buikspieren en bekkenbodemspieren nog niet optimaal is en/of wanneer je pijnklachten hebt rondom je bekken.

Handig om te weten

Aan deze les kun je deelnemen vanaf de 6e week na de bevalling, of de 8e week na een keizersnede. Vraag tijdens je postnatale check aan je verloskundige of gynaecoloog of je mag beginnen met deze groepsles.

 

Bij voldoende aanmelding start er een groep op vrijdagmiddag of op zaterdagochtend. Duur van de les is 1 uur en de kosten bedragen € 125,00 voor 10 lessen (3 maanden geldig).

 

Voor deze les neem je je eigen yogamat mee en eventueel een handdoek/dekentje/kussentje om onder je hoofd te leggen of op te zitten. De les wordt gedaan op blote voeten of op sokken. Het kan verstandig zijn een extra vestje mee te nemen om te snelle afkoeling na de les te voorkomen.