Hydrotherapie

Bij hydrotherapie worden de oefeningen in het water uitgevoerd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het warme water bevordert de bloedtoevoer naar het beschadigde weefsel. Het zorgt er tevens voor dat bewegen met gewrichtsklachten gemakkelijker wordt. Dit omdat de opwaartse kracht die het water op het lichaam uitoefent de spieren meehelpt met het bewegen van de gewrichten. Zo worden oefeningen die op het land moeilijk uit te voeren zijn een stuk eenvoudiger. Door de stabiliteit die het water bied aan het lichaam kan er zowel op kracht als op weerstand getraind worden.

Dankzij de warmte van het bad worden gewrichten minder stijf en kunnen spieren beter ontspannend, wat de klachten zal verminderen als gevolg.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hydrotherapie helpt bij de volgende aandoeningen:
Reuma (bv. Fibromyalgie, reumatoïde artritis en SLE)
MS (Multiple Sclerose)
Beroerte (CVA)
• Artrotische klachten
Osteoporose
• Chronische pijn
Sarcoïdose

Voordat de hydrotherapie van start kan gaan zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. In dit gesprek worden uw klachten uitgebreid besproken om tot een passende doelstelling te komen.

Bij deelname aan hydrotherapie kunt u ervoor kiezen om dit te laten vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Er zal dan per deelgenomen lessen worden gedeclareerd. Mocht u geen aanvullende verzekering hebben, of wilt u uw behandelingen bewaren voor eventuele andere klachten, kunt u ervoor kiezen een 13-strippen abonnement te nemen. De kosten hiervan zijn € 195,- en blijft een half jaar geldig.

Adres zwembad

Zwemschool Oostrik
Oostrikkerstraat 26
5595 AE, Leende