Prenatale yoga/pilates

Tijdens je zwangerschap verandert er van alles in je lichaam en naarmate je zwangerschap vordert zijn er steeds meer oefeningen uit reguliere groepslessen die aangepast moeten worden of niet meer veilig zijn. Onze speciale prenatale yoga/pilates les is bij uitstek geschikt voor deze periode en veilig voor alle trimesters. Je kunt deze les van het begin tot het einde van je zwangerschap doen.

 

Door het toenemende gewicht tijdens de zwangerschap krijgen je onderrug en bekken het steeds zwaarder te verduren. In onze prenatale yoga/pilates les werk je aan je houding, kracht, coördinatie, balans, flexibiliteit, ademhaling en ontspanning. Prenatale yoga/pilates is veilig en heeft veel positieve effecten. Door het op de juiste manier trainen en ontspannen van de juiste spiergroepen kan je lichaam die extra kilo’s beter opvangen en kun je rug- en bekkenpijn, maar ook veel andere klachten voorkomen. Bovendien is je lichaam beter voorbereid op de bevalling en herstel je sneller na de bevalling.

 

Handig om te weten

Prenatale yoga/pilates wordt gegeven in een groep op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 10.30 uur (waarvan 50 minuten les). De kosten bedragen € 125,00 voor 10 lessen (3 maanden geldig).

 

Voor deze les neem je je eigen yogamat mee en eventueel een handdoek/dekentje/kussentje om onder je hoofd te leggen of op te zitten. De les wordt gedaan op blote voeten of op sokken. Het kan verstandig zijn een extra vestje mee te nemen om te snelle afkoeling na de les te voorkomen.