Yoga en pilates

Yoga en Pilates worden vaak als één en dezelfde trainingsvorm gezien. Hoewel beide trainingsvormen uitgaan van dezelfde principes, is er daadwerkelijk verschil.

Yoga is ontwikkeld in India en helpt lichaam en geest in balans te brengen door bepaalde houdingen aan te nemen. Yoga heeft vele bewezen positieve effecten op uw gezondheid. Uw kracht wordt vergroot en uw lenigheid neemt toe, u krijgt meer controle over uw ademhaling en het helpt stress te verminderen. Zo heeft u overdag meer concentratie en zit u lekkerder in uw vel. Daarnaast werkt het bloeddrukverlagend en heeft het een positieve invloed op de werking van de organen, het zenuwstelsel en de hormoonbalans.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft Joseph Pilates oefeningen bedacht om militaire revalidatie te verbeteren. Door zijn overtuiging dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, legde hij de nadruk op gecontroleerde precieze bewegingen.De bewustheid die gecreëerd wordt bij deze bewegingen, helpt u uw gezondheid terug te vinden en de belangrijkste spieren te verstevigen.

Bij Fysiotherapie NP worden yoga en pilates gecombineerd tot 1 geheel. Met een gediplomeerd trainer gaat u aan de slag om uw lichaam en geest te versterken.

Belangrijke informatie

Voor yoga en pilates hoeft u alleen een yogamatje mee te nemen en eventueel een bidon. Aangezien de les op blote voeten of op sokken wordt gegeven, hoeft u géén sportschoenen mee te nemen. Het kan verstandig zijn een extra vestje mee te nemen om te snelle afkoeling na de les te voorkomen. Neem vooraf contact met ons op om een afspraak te maken. De lessen zijn 1 op 1. Bij genoeg aanmeldingen zal worden gekeken of er een groep kan worden gevormd.